Viu la cultura» és un programa d’activitats didacticoculturals que la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de la seva Direcció General de Cultura, adreça a tots els centres educatius i que té com a objectiu principal acostar tots els alumnes, petits i grans, de les Illes Balears al món de la cultura i afavorir un contacte directe amb la nostra realitat cultural.

Es tracta d’un taller impartit per especialistes en la matèria que pretén acostar l’alumnat al món de la cultura xinesa i, especialment, a la seva escriptura, que és una de les bases d’aquesta cultura, ja que en molts dels seus aspectes estan vinculades.

Durant el taller es farà una iniciació tant oral com escrita a aquest idioma, no alfabètic, a partir d’activitats molt dinàmiques i que impliquen la participació en tot moment de l’alumnat.

Les activitats estaran relacionades amb el món de la música: els participants aprendran cançons populars senzilles xineses i també tractaran el kungfu, no entès com a lluita, sinó com a dansa, com a manera d’expressar-se amb el cos i de memoritzar la grafia xinesa. Així mateix, posaran en pràctica la cal·ligrafia xinesa amb pinzell, tinta a l’aigua i paper especial xinès. Aquesta diversitat d’activitats fa que el taller es pugui vincular amb diverses matèries, com la música, la plàstica, l’esport o la llengua.

Per poder dur a terme correctament les activitats proposades, aquestes s’adaptaran als nivells de l’alumnat i es proporcionarà el material necessari per a cada una.Age Class length Content Concepts
De 6 a 14 años     50 Minutos

15 Caractere

Una canción

2 frases básicas

Caligrafía de caracteres sencillos

Una leyenda

El chino no es un alfabeto.

Movimientos de los animales en los estilos de kung fu

De 14 a 16 años     60 Minutos

20 Caracteres

Historia Occidental / China

Aspectos relacionados con la salud en el Kung Fu 

Geografía de China.

Los diferentes tonos del idioma

       
Más de 16 años     120 Minutes

20 Caracteres

Historia Occidental / China

Aspectos relacionados con la salud en el Kung FuComparar la gramática

Explicar los estereotipos lingüísticos

Interacción fluida entre 2 personas y los conceptos de Mihaly Csikszentmihalyi 

 
La materia impartida en los talleres proviene directamente del libro de texto de Lingua Kung Fu, siendo transmitido a los pequeños más en forma de juego, mientras que con los alumnos más mayores ya se trata de profundizar conceptos más serios y fundamentales del programa.

El taller se puede realizar en una sala de clase normal y corriente o en un gimnasio. Sólo que en el gimnasio se permite dar más énfasis al kung fu.